2014. április 10., csütörtök

Bemutatkozik... Bereczky Tamás







Bereczky Tamás
Pszichodráma-csoportvezető, Budapest


Bereczky Tamás 1991-ben szerzett angol és német nyelv- és irodalomtanári diplomát (MA) az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Pszichodráma-csoportvezetői képesítését 2009-ben kapta meg a Magyar Pszichodráma Egyesület felsőfokú képzését követően, majd 2013-ban az angliai Open Universityn szerzett BSc fokozatot pszichológiából. Jelenleg az ELTE Szociológia Tanszék Doktori Iskolájában folytat PhD-tanulmányokat; kutatási területe a HIV/AIDS szociálpszichológiája és a civil aktivizmus szerepe a fejlett demokráciákban.
Emellett rendszeresen dolgozik szinkrontolmácsként és fordítóként, illetve óraadóként működik közre a BME Idegen Nyelvi Központ tolmácsképző és az ELTE TáTK Kisebbségszociológiai Tanszék etnikai és kisebbségi tanulmányok programjaiban.
Tamás 2006 óta dolgozik kezelési és politikai aktivistaként a HIV/AIDS területén. Számos kiadvány, tájékoztató honlap, újságcikk és tanulmány fűződik a nevéhez. Képzőként és tanácsadóként jelentős nemzetközi projektekben működik közre az Európai Unión belül és azon kívül is. 2012 óta az European AIDS Treatment Group elnökségi tagja, illetve 2013 óta az Európai Bizottság mellett felállított HIV/AIDS Civil Egyeztető Fórum társelnöke.
Munkája és a tanulás mellett legszívesebben sportolással és felnőtt lányával tölti idejét. A civil szektorban megszerzett szervezetfejlesztési tudás és készségek mellett a közösségi médiák használata és az interkulturális kommunikáció gyakorlata adják munkája elsődleges fókuszát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése